DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
292 – Міжнародні економічні відносини >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15791

Название: Конкурентоспроможність молокопереробних підприємств України на міжнародних ринках
Другие названия: Competitiveness of milk processing enterprises of Ukraine on international markets
Авторы: Ковальчук, А. В.
Kovalchuk, A.
Ключевые слова: конкурентоспроможність
competitiveness
міжнародна конкурентоспроможність
international competitiveness
конкурентні переваги
competitive advantages
конкурентні стратегії
competitive strategies
бар’єри входження в галузь
barriers to entry into the industry
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Ковальчук А. В. Конкурентоспроможність молокопереробних підприємств України на міжнародних ринках : кваліфікаційна робота : спец. 292 «Міжнародні економічні відносини» / Поліський нац. ун-т, каф. міжнародних економічних відносин та європейської інтеграції ; наук. кер. Зінчук Т. О. – Житомир, 2024. – 40 с.
Аннотация: В кваліфікаційній роботі проведено аналіз теоретико-методичного інструментарію в сфері управління конкурентоспроможністю молокопереробних підприємств. Окрему увагу приділено розумінню сутності поняття «міжнародна конкурентоспроможність підприємства» та конкурентні переваги. Розглянуто види міжнародних конкурентних стратегій, та акцентовано увагу на бар’єрах виходу на ринок. В процесі дослідження виділено чотири групи показників оцінки конкурентоспроможності підприємства та його продукції. Проаналізовано ринок молочної продукції Республіки Молдови завдяки чому встановлено сегмент, на який можуть вийти вітчизняні товаровиробники. На основі проведеного дослідження рівня конкурентоспроможності вітчизняних молокопереробних підприємств м. Житомира виявлено ряд їх конкурентних переваг, які дадуть їм можливість вийти на ринок Республіки Молдови.
In the qualification work, an analysis of theoretical and methodological tools in the field of managing the competitiveness of milk processing enterprises was carried out. Particular attention is paid to understanding the essence of the concept of «international competitiveness of the enterprise» and competitive advantages. Types of international competitive strategies are considered, and attention is focused on barriers to entering the market. In the course of the research, four groups of indicators for assessing the competitiveness of the enterprise and its products were selected. The market of dairy products of the Republic of Moldova was analyzed, thanks to which a segment was established that domestic producers can enter. On the basis of the conducted research on the level of competitiveness of domestic milk processing enterprises in Zhytomyr, a number of their competitive advantages were revealed, which will give them the opportunity to enter the market of the Republic of Moldova.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15791
Располагается в коллекциях:292 – Міжнародні економічні відносини

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Kovalchuk_AV_KR_292_2024.pdf853,28 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет