Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
242 – Туризм >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15872
|
Название: | Формування маркетингової діяльності підприємств ресторанного бізнесу |
Другие названия: | Formation of marketing activities of restaurant business enterprises |
Авторы: | Синиця, К. О. Synytsya, K. |
Ключевые слова: | ресторанний бізнес restaurant business ресторан restaurant маркетинг marketing конкурентоспроможність competitiveness ефективність маркетингу ресторану effectiveness of restaurant marketing |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Синиця К. О. Формування маркетингової діяльності підприємств ресторанного бізнесу : кваліфікаційна робота : спец. 242 «Туризм» / Поліський нац. ун-т, кафедра економіки, підприємництва та туризму ; наук. кер. Чернишова Т. М. – Житомир, 2024. – 39 с. |
Аннотация: | У кваліфікаційній роботі було розглянуто поняття та сутність маркетингу ресторанного бізнесу та маркетингові інструментарії оцінки конкурентоспроможності підприємств ресторанного бізнесу. У роботі було надано загальну характеристику ресторану «K.POINT», яка включає опис його розташування, концепції та розглянуто та охарактеризовано маркетингову діяльність ресторану «K.POINT». Практичне значення роботи полягає в розгляді засобів та методів підвищення ефективності маркетингової діяльності закладу «K.POINT». На основі проаналізованих показників надано рекомендації щодо шляхів удосконалення маркетингової діяльності ресторану «K.POINT». The concept and essence of restaurant business marketing and marketing tools for assessing the competitiveness of restaurant business enterprises were considered in the qualification work. The work provided a general description of the «K.POINT» restaurant, which includes a description of its location, concept and the marketing activity of the restaurant «K.POINT» was considered and characterized. The practical significance of the work consists in considering the means and methods of increasing the effectiveness of the marketing activities of the «K.POINT» institution. Based on the analyzed indicators, recommendations were made on ways to improve the marketing activities of the «K.POINT» restaurant. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15872 |
Располагается в коллекциях: | 242 – Туризм
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|