DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15965

Название: Оцінка якості та безпечності свинини в умовах ТОВ «Житомирський м'ясокомбінат»
Другие названия: The assessment of quality and safety of pork under the conditions of LLC Zhytomyr Meat Processing Plant
Авторы: Крученюк, О. В.
Krucheniuk, O.
Ключевые слова: свинина
pork
якість
quality
безпечність
safety
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Крученюк О. В. Оцінка якості та безпечності свинини в умовах ТОВ «Житомирський м'ясокомбінат» : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Лісогурська О. В. – Житомир, 2024. – 37 с.
Аннотация: У результаті проведених досліджень встановлено, що за органолептичними показниками свинина, вироблена на підприємстві, відповідає вимогам. Всі перевірені зразки м'яса показали негативну реакцію на сульфат міді, а також позитивну на пероксидазу, при середньому значенні рН 6,9. Однак 1% зразків свинини були контаміновані мікроорганізмами, що свідчить про наявність недоліків у ветеринарно-санітарному контролі на підприємстві під час забою тварин, зберігання та транспортування туш. Тому рекомендуємо сертифікувати підприємство за вимогами FSSC 22000 (Food Safety System Certification), що забезпечить ефективне керування внутрішніми процесами та підвищення якості та безпечності сировини і виробленої продукції до міжнародних стандартів, що дозволить інтегрувати це підприємство на міжнародні ринки.
As a result of the conducted research, it has been established that pork produced at the enterprise meets the requirements in terms of organoleptic indicators. All tested meat samples showed a negative reaction to copper sulfate and a positive reaction to peroxidase, with an average pH value of 6.9. However, 1% of the pork samples were contaminated with microorganisms, indicating deficiencies in veterinary-sanitary control at the enterprise during animal slaughter, storage, and transportation of carcasses. We recommend introducing the FSSC 22000 (Food Safety System Certification) certification scheme at the enterprise, which has international recognition, which will ensure effective management of internal processes and increase the quality and safety of raw materials and manufactured products, which will allow the integration of this enterprise into international markets.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15965
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Kruchenyuk_OV_KR_204_2024.pdf675,73 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет