DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16060

Название: Технологічні аспекти переробки молока в умовах ТОВ «Житомирський молочний завод»
Другие названия: Technological aspects of milk processing in the conditions of Zhytomyr Dairy Plant LLC
Авторы: Пилипчук, С. М.
Pylypchuk, S.
Ключевые слова: молоко
milk
технологія переробки
processing technology
пастеризація
pasteurization
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Пилипчук С. М. Технологічні аспекти переробки молока в умовах ТОВ «Житомирський молочний завод» : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2024. – 42 с.
Аннотация: Встановлено корелятивну залежність термостійкості молока від збільшення його бактеріальної обсіменіння. Обґрунтовано недоцільність резервування молока з бактеріальною обсімененістю II класу без попереднього очищення від бактерій. Молоко з високим ступенем обсімененості після бактофугування мало бактеріальну обсімененість, що відповідає вищому класу. Найкращий та стабільний ефект пастеризації досягається при температурі 95 °С. Причому, як при витримці 4 с так і при витримці 20 с, ефект теплового впливу однаковий, оскільки за даної температурі за 4 с гинуть майже всі вегетативні форми мікроорганізмів.
A correlative dependence of the heat resistance of milk on the increase of its bacterial insemination was established. The impracticality of reserving milk with bacterial contamination of class II without prior cleaning from bacteria is substantiated. Milk with a high degree of insemination after bactofugation had a bacterial insemination corresponding to a higher class. The best and stable pasteurization effect is achieved at a temperature of 95 °C. Moreover, both with exposure for 4 s and with exposure for 20 s, the effect of thermal exposure is the same, since at this temperature almost all vegetative forms of microorganisms die in 4 s.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16060
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Pylypchuk_SM_KR_204_2024.pdf1,04 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет