Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16124
|
Название: | Годівля свиней в умовах ФГ «БАУР-ММ» Житомирської області |
Другие названия: | Feeding pigs in the conditions of FG "BAUR-MM" of Zhytomyr region |
Авторы: | Терлецький, Д. В. Terletsky, D. |
Ключевые слова: | свині pigs годівля feeding утримання maintenance продуктивність productivity |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Терлецький Д. В. Годівля свиней в умовах ФГ «БАУР-ММ» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Борщенко В. В. – Житомир, 2024. – 39 с. |
Аннотация: | На основі аналізу сучасного стану свинарства в ФГ «БАУР-ММ» Житомирської області і пошуку резервів удосконалення прийнятої в господарстві технології було встановлено, що для створення оптимальних умов годівлі необхідно удосконалити структуру раціонів: вводити більше соковитих і зелених кормів та сінного борошна, а також підвищити заготівлю кормів на структурну свиноматку з 109 до 125-140 ц кормових одиниць. Використовуючи для годівлі свиней корми, які були вирощені в умовах господарства, можна вдвічі скоротити затрати на корми шляхом балансування раціонів. Based on the analysis of the current state of pig farming in the FG "BAUR-MM" of the Zhytomyr region and the search for reserves for improving the technology adopted in the farm, it was established that in order to create optimal feeding conditions, it is necessary to improve the structure of the rations: introduce more juicy and green fodder and hay flour, as well as to increase feed production per structural sow from 109 to 125-140 tons of feed units; in order to ensure the production of high-quality meat pork with a live weight of 120 kg at the end of fattening, it is necessary to develop an optimal technology of fattening on complete rations, which will ensure an increase in the intensity of fattening; using your own feed for feeding pigs can cut feed costs in half by balancing rations. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16124 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|