|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16132
|
Название: | Порівняльна оцінка корів української чорно-рябої молочної породи різних екстер’єрно-конституційних типів в умовах СТОВ «Зоря Полісся» Житомирської області |
Другие названия: | An equal assessment of the cows of the Ukrainian black-spotted dairy breed of various exterior-constitutional types in the brains of the Zorya Polissya STOV of the Zhytomyr region |
Авторы: | Гнасевич, К. В. Gnasevich, K. |
Ключевые слова: | екстер’єрно-конституційні типи external-constitutional types індекси тілобудови body indexes молочна продуктивність milk productivity |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Гнасевич К. В. Порівняльна оцінка корів української чорно-рябої молочної породи різних екстер’єрно-конституційних типів в умовах СТОВ «Зоря Полісся» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Кобернюк В. В. – Житомир, 2024. – 31 с. |
Аннотация: | В результаті досліджень встановлено, що тварини вузькотілого типу відрізняються найвищими показниками надою за 305 днів лактації, вмістом жиру в молоці та кількістю молочного жиру, також переважають корів широтілого типу за живою масою – на 35,2 кг, висотою в холці на 1,4 см, косою довжиною тулуба – на 8,9 см, обхват грудей – на 2,0 см. Для подальшого покращення продуктивних властивостей тварин, рекомендуємо використовувати тварин вузькотілого типу. As a result, it was established that cows of the thin type show the highest yield in 305 days of lactation, instead of fat in milk and milk fat, and cows of the broad type are also more important than live meat. – by 35.2 kg, height at the waist by 1.4 cm, oblique length of the tulub - by 8.9 cm, chest girth - by 2.0 cm. To further reduce the productive power of animals, it is recommended to breed animals of the narrow type. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16132 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|