|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16133
|
Название: | Оцінка будови тіла і молочної продуктивності корів української чорно-рябої молочної породи в залежності від генотипу в умовах СФГ «Горностай» Житомирської області |
Другие названия: | Assessment of body composition and milk productivity of Ukrainian black-spotted dairy cows depending on the genotype in the conditions of the Gornostay SFG of Zhytomyr region |
Авторы: | Штиль, Р. С. Shtil, R. |
Ключевые слова: | українська чорно-ряба молочна порода Ukrainian black and spotted dairy breed екстер’єр exterior надій hope молочний жир milk fat відтворна здатність reproductive capacity |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Штиль Р. С. Оцінка будови тіла і молочної продуктивності корів української чорно-рябої молочної породи в залежності від генотипу в умовах СФГ «Горностай» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Кобернюк В. В. – Житомир, 2024. – 32 с. |
Аннотация: | Результати наших досліджень доводять, що корови-первістки різних генотипів відрізняються за екстер'єром і конституцією. Різниця за цими показниками склала відповідно 0,9%, 4,2%, 6,0%, 2,9%, 0,6%. Корови-первістки, що належать за генотипом 87,6-100%, виявилися найпродуктивнішими. Їхня продуктивність складала 4378 кг. Найменшу продуктивність показали корови-первістки за генотипом 65,1-75%, з показниками 3114 кг молока, 3,69% жиру та 117,9 кг молочного жиру. The results of our research prove that first-born cows of different genotypes differ in appearance and constitution. The difference according to these indicators was 0.9%, 4.2%, 6.0%, 2.9%, 0.6%, respectively. First-born cows belonging to the genotype of 87.6-100% turned out to be the most productive. Their productivity was 4378 kg. The lowest productivity was shown by the first-born cows according to the genotype of 65.1-75%, with indicators of 3114 kg of milk, 3.69% of fat and 117.9 kg of milk fat. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16133 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|