Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16138
|
Название: | Господарсько-корисні показники української чорно-рябої молочної породи різних виробничих типів в умовах ПСП «Кам’янка» Житомирської області |
Другие названия: | Economic and useful indicators of the Ukrainian black-spotted dairy breed of various production types in the conditions of the "Kamyanka" PSP of the Zhytomyr region |
Авторы: | Грегуль, В. В Gregul, V. |
Ключевые слова: | українська чорно-ряба молочна порода Ukrainian black and spotted dairy breed лінія line молочний жир milk fat |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Грегуль В. В. Господарсько-корисні показники української чорно-рябої молочної породи різних виробничих типів в умовах ПСП «Кам’янка» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Кобернюк В. В. – Житомир, 2024. – 30 с. |
Аннотация: | Результати наших досліджень доводять, тварини молочного типу відзначаються найвищими значеннями надою за 305 днів лактації, жирністю молока та кількістю молочного жиру: відповідно 3324 кг, 3,77% і 125,0 кг. Корови-первістки молочно-м’ясного типу мають менші показники (2543 кг, 3,72% і 94,0 кг), а тварини молочно-м’ясного типу займають проміжне положення. Корови молочного типу в господарстві є прибутковим та рекомендуємо використовувати тварин молочного типу. The results of our research prove that dairy-type animals have the highest values of milk yield for 305 days of lactation, milk fat content and the amount of milk fat: 3324 kg, 3.77% and 125.0 kg, respectively. First-born cows of the milk-meat type have lower indicators (2543 kg, 3.72% and 94.0 kg), and animals of the milk-meat type occupy an intermediate position. Dairy type cows in the farm are profitable and we recommend using dairy type animals. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16138 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|