DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16143

Название: Технологічні аспекти годівлі свиней в умовах ПОСП «Іскра» с. Лопатичі Коростенського району Житомирської області
Другие названия: Technological aspects of pig feeding in the conditions of the "Iskra" farm. Lopatychi, Korosten district, Zhytomyr region
Авторы: Амелін, С. О.
Amelin, S.
Ключевые слова: свині
pigs
годівля
feeding
раціони
rations
утримання
maintenance
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Амелін С. О. Технологічні аспекти годівлі свиней в умовах ПОСП «Іскра» с. Лопатичі Коростенського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2024. – 29 с.
Аннотация: В результаті проведених досліджень по написанню кваліфікаційної роботи було встановлено, що важливим резервом збільшення поголів΄я свиней є зменшення втрат поросят в підсисний період. Це пояснюється тим, що цей період є критичним для розвитку організму внаслідок незбалансованості фізіологічних процесів організму матері і приплоду, що призводить до його загибелі. Збереженість молодняку при народженні становила 94%, при відлученні 95%. Вивчивши особливості годівлі, та забезпечення кормами свиней було встановлено, що значним резервом підвищення продуктивності та ефективності використання генетичного потенціалу свиней великої білої породи в господарстві є забезпечення тварин поживними речовинами в необхідній кількості та співвідношеннях згідно фізіологічної норми, поліпшення кормової бази.
In the process of research, it was established that an important reserve for increasing the number of pigs is the reduction of losses of piglets during the suckling period. This is explained by the fact that this period is critical for the development of the organism due to the imbalance of the physiological processes of the mother's organism and the fetus, which leads to its death. The survival of young at birth was 94%, at weaning 95%. Having studied the features of feeding and providing fodder for pigs, it was established that a significant reserve for increasing the productivity and efficiency of using the genetic potential of large white pigs in the farm is providing the animals with nutrients in the required amount and ratios according to the physiological norm, improving the fodder base.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16143
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Amelin_SO_KR_204_2024.pdf869,02 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет