DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16152

Название: Особливості годівлі та утримання перепелів в умовах ФГ «Миколай» Житомирської області
Другие названия: Peculiarities of quail feeding and maintenance in the conditions of the "Mykolai" FG, Zhytomyr region
Авторы: Загребельна, А. В.
Zagrebelna, A.
Ключевые слова: годівля
feeding
утримання
maintenance
перепілки
quails
рецепт комбікорму
recipe for compound feed
динаміка живої маси
dynamics of live mass
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Загребельна А. В. Особливості годівлі та утримання перепелів в умовах ФГ «Миколай» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2024. – 29 с.
Аннотация: У кваліфікаційній роботі наведені особливості годівлі та утримання перепелів в умовах фермерського господарства. ФГ «Миколай» це фермерське господарство, яке займається вирощуванням перепелів, реалізацією м’яса та яєць. Загальна чисельність перепелів в фермерському господарстві – 90200 голів, з них – 75000 дорослої птиці, 15200 – молодняку. Збереженість поголів’я – 87 %. Фермерське господарство використовує за рік - 11480 ц кормів. Концентровані корми всі закуповуються на 100%. Годівля перепілок в умовах господарства відбувається двічі на добу: вранці та ввечері. Склад комбікорму для перепілок яєчного напрямку продуктивності враховує всі потреби птиці. Динаміка живої маси перепілок на початку періоду була однаковою – 6 кг, відповідно жива маса однієї голови в середньому по групі становила – 60 грамів. В кінці основного періоду жива маса групи у перепелів була – 12,6 кг, а маса однієї голови – 126 грамів. Середньодобовий приріст у перепелів був в межах 3,5 грамів на голову на добу.
In the qualification work, the features of feeding and keeping quails in farm conditions are given. FG "Mykolay" is a farm engaged in raising quails, selling meat and eggs. The total number of quails in the farm is 90,200, of which 75,000 are adult birds and 15,200 are young. Livestock conservation is 87%. The farm uses 11,480 tons of fodder per year. Concentrated feeds are all purchased at 100%. Quails are fed twice a day in farm conditions: in the morning and in the evening. The composition of compound feed for quails of the egg production direction takes into account all the needs of the bird. The dynamics of live weight of quails at the beginning of the period was the same - 6 kg, respectively, the live weight of one head on average for the group was - 60 grams. At the end of the main period, the live weight of the quail group was 12.6 kg, and the weight of one head was 126 grams. The average daily gain of quail was within 3.5 grams per head per day.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16152
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Zagrebelna_AV_KR_204_2024.pdf596,01 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет