Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16153
|
Название: | Організація нормованої годівлі свиней різних технологічних груп в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області |
Другие названия: | Organization of normalized feeding of pigs of various technological groups in the conditions of FG "Hubert" of Zhytomyr region |
Авторы: | Вікарчук, О. В. Vikarchuk, O. |
Ключевые слова: | кнури-плідники breeding boars молодняк свиней на відгодівлі young pigs for fattening свиноматки sows поросята piglets підготовка корів до згодовування preparation of cows for feeding |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Вікарчук О. В. Організація нормованої годівлі свиней різних технологічних груп в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2024. – 30 с. |
Аннотация: | У кваліфікаційній роботі проаналізовані основні аспекти годівлі свиней різних технологічних груп в умовах фермерського господарства. В умовах фермерського господарства кнурів утримують у приміщенні
групами по 4-6 голів, а основних кнурів-плідників індивідуально. Структура
раціону для молодняку на відгодівлі була наступною: концентровані корми – 80, соковиті – 15, добавки (кісткове борошно) – 5%. Відгодівлю закінчували при досягненні тваринами живої маси 90 кг. Поросних та холостих свиноматок годують двічі на добу, напувають без обмежень. При годівлі
поросят зволоженою сумішшю їх годують: у віці 10-30 днів – 4 рази за добу, у віці 31-60 діб – 3 рази на добу; протягом 14 днів після відлучення – 3 рази на добу. Корми роздають у коритця, щоб свиноматки не мали до них
доступу. Організація годівлі свиней всіх статево-вікових груп включає: утримання, годівлю та підготовку кормів до згодовування. The qualification work analyzed the main aspects of feeding pigs of different
technological groups in the conditions of a farm. In farming conditions, boars are kept indoors in groups of 4-6 heads, and the
main breeder boars are kept individually. The structure of the diet for young animals on fattening was as follows: concentrated fodder 80%, juicy 15%, supplements (bone meal) 5%. Feeding was finished when the animals reached a live weight of 90 kg. Furrowing and single sows are fed twice a day, watered without restrictions. When feeding piglets with a moistened mixture, they are fed: at the age of 10-30 days 4 times a day, at the age of 31-60 days 3 times a day; within 14 days after weaning 3 times a day. The feed is distributed in the trough so that the sows do not have access to it. The organization of feeding pigs of all sex and age groups includes: maintenance, feeding and preparation of fodder for feeding. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16153 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|