DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16153

Название: Організація нормованої годівлі свиней різних технологічних груп в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області
Другие названия: Organization of normalized feeding of pigs of various technological groups in the conditions of FG "Hubert" of Zhytomyr region
Авторы: Вікарчук, О. В.
Vikarchuk, O.
Ключевые слова: кнури-плідники
breeding boars
молодняк свиней на відгодівлі
young pigs for fattening
свиноматки
sows
поросята
piglets
підготовка корів до згодовування
preparation of cows for feeding
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Вікарчук О. В. Організація нормованої годівлі свиней різних технологічних груп в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2024. – 30 с.
Аннотация: У кваліфікаційній роботі проаналізовані основні аспекти годівлі свиней різних технологічних груп в умовах фермерського господарства. В умовах фермерського господарства кнурів утримують у приміщенні групами по 4-6 голів, а основних кнурів-плідників індивідуально. Структура раціону для молодняку на відгодівлі була наступною: концентровані корми – 80, соковиті – 15, добавки (кісткове борошно) – 5%. Відгодівлю закінчували при досягненні тваринами живої маси 90 кг. Поросних та холостих свиноматок годують двічі на добу, напувають без обмежень. При годівлі поросят зволоженою сумішшю їх годують: у віці 10-30 днів – 4 рази за добу, у віці 31-60 діб – 3 рази на добу; протягом 14 днів після відлучення – 3 рази на добу. Корми роздають у коритця, щоб свиноматки не мали до них доступу. Організація годівлі свиней всіх статево-вікових груп включає: утримання, годівлю та підготовку кормів до згодовування.
The qualification work analyzed the main aspects of feeding pigs of different technological groups in the conditions of a farm. In farming conditions, boars are kept indoors in groups of 4-6 heads, and the main breeder boars are kept individually. The structure of the diet for young animals on fattening was as follows: concentrated fodder 80%, juicy 15%, supplements (bone meal) 5%. Feeding was finished when the animals reached a live weight of 90 kg. Furrowing and single sows are fed twice a day, watered without restrictions. When feeding piglets with a moistened mixture, they are fed: at the age of 10-30 days 4 times a day, at the age of 31-60 days 3 times a day; within 14 days after weaning 3 times a day. The feed is distributed in the trough so that the sows do not have access to it. The organization of feeding pigs of all sex and age groups includes: maintenance, feeding and preparation of fodder for feeding.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16153
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Vikarchuk_OV_KR_204_2024.pdf452,7 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет