|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16154
|
Название: | Технологічні аспекти годівлі ремонтного молодняку свиней в умовах ПСП «Полісся – С» Житомирської області |
Другие названия: | Technological aspects of feeding repair young pigs in the conditions of the PSP "Polyssya - S" of the Zhytomyr region |
Авторы: | Коцар, С. І. Kotsar, S. |
Ключевые слова: | ремонтний молодняк repair young раціон ration утримання maintenance техніка годівлі feeding technique мікроелементи trace elements |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Коцар С. І. Технологічні аспекти годівлі ремонтного молодняку свиней в умовах ПСП «Полісся – С» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2024. – 26 с. |
Аннотация: | В кваліфікаційній роботі наведені технологічні аспекти годівлі ремонтного молодняку свиней. У власності господарства є відносно невелика кількість свиней. Всього – 241 голова, з них – 40 основних свиноматок, молодняку свиней на відгодівлі – 94, ремонтного молодняку – 107, кнурів-плідників – 7 голів. При аналізі раціонів для ремонтного молодняку свиней на зимовий період, слід відмітити, що структура була наступною: грубі корми займали у структурі раціону 4-5%, соковиті від 16 до 20%, концентровані від 70 до 74%, що є нормою для годівлі ремонтного молодняку. В умовах приватного сільськогосподарського підприємства є дві системи утримання свиней.
Взимку тварини знаходяться у приміщеннях, а влітку на вигульних майданчиках, які знаходяться біля ферми. Ремонтних свинок та кнурців утримують групами від 6 до 10 голів окремо. Годівля – двічі на добу. Даванка
корму становила на одну голову від 4,5 до 6,1 кг. Technological aspects of feeding repair young pigs are given in the qualification work.
The farm owns a relatively small number of pigs. A total of 241 heads, of which 40 are main sows, 94 fattening young pigs, 107 repair young animals, 7 breeding boars. When analyzing the rations for repair young pigs for the winter period, it should be noted that the structure was as follows: coarse forage occupied 4-5% of the ration structure, juicy from 16 to 20%, concentrated from 70 to 74%, which is the norm for feeding repair young man In the conditions of a private
agricultural enterprise, there are two systems of keeping pigs. In winter, the
animals are kept indoors, and in the summer, they are kept in outdoor areas near
the farm. Repair pigs and piglets are kept in groups of 6 to 10 heads separately.
Feeding - twice a day. The amount of fodder was from 4.5 to 6.1 kg per head. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16154 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|