DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16160

Название: Технологічні особливості виробництва молока в ПСП «Новоселиця» Житомирської області
Другие названия: Technological features of milk production in the "Novoselytsia" PSP, Zhytomyr region
Авторы: Пархомчук, В. Р.
Parkhomchuk, R.
Ключевые слова: корови – первістки
first-born cows
ремонт стада
herd repair
молочна продуктивність
milk productivity
утримання корів
keeping cows
годівля
feeding
фізіологічний стан
physiological state
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Пархомчук Р. В. Технологічні особливості виробництва молока в ПСП «Новоселиця» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Борщенко В. В. – Житомир, 2023. – 39 с.
Аннотация: Для підвищення конкурентоспроможності продукції необхідно переводити молочне тваринництво та кормовиробництво на нові не тільки ресурсозберігаючі технології, а й екологічно чисті, які не завдають шкоди навколишньому середовищу технології. На молочну продуктивність корів впливає ряд факторів, з яких найбільш важливі годівля, утримання, догляд за тваринами, вік, фізіологічний стан, способи доїння, перед доїльний та заключний масаж, утримання вимені у чистоті та індивідуальні особливості кожної корови. В ПСП «Новоселиця» придатність корів-первісток для ремонту стада визначають на підставі даних про величину молочної продуктивності, екстер'єр та конституцію, живу масу, розвиток молочної залози та швидкість молоковіддачі. При складанні раціонів для корів-первісток, крім авансування на роздій, враховують необхідність дачі корму для росту та розвитку молодих тварин.
In order to increase the competitiveness of products, it is necessary to transfer dairy farming and fodder production to new not only resource-saving technologies, but also environmentally friendly technologies that do not harm the environment. The milk productivity of cows is influenced by a number of factors, the most important of which are feeding, maintenance, animal care, age, physiological condition, milking methods, pre-milking and final massage, keeping the udder clean and the individual characteristics of each cow. In PSP "Novoselitsa", the suitability of first-born cows for herd repair is determined on the basis of data on the amount of milk productivity, exterior and constitution, live weight, udder development and milk yield rate. When preparing rations for first-born cows, in addition to an advance for parting, the need to give feed for the growth of young animals is taken into account.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16160
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Parkhomchuk_RV_KR_204_2023.pdf1,19 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет