|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16160
|
Название: | Технологічні особливості виробництва молока в ПСП «Новоселиця» Житомирської області |
Другие названия: | Technological features of milk production in the "Novoselytsia" PSP, Zhytomyr region |
Авторы: | Пархомчук, В. Р. Parkhomchuk, R. |
Ключевые слова: | корови – первістки first-born cows ремонт стада herd repair молочна продуктивність milk productivity утримання корів keeping cows годівля feeding фізіологічний стан physiological state |
Дата публикации: | 2023 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Пархомчук Р. В. Технологічні особливості виробництва молока в ПСП «Новоселиця» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Борщенко В. В. – Житомир, 2023. – 39 с. |
Аннотация: | Для підвищення конкурентоспроможності продукції необхідно переводити молочне тваринництво та кормовиробництво на нові не тільки ресурсозберігаючі технології, а й екологічно чисті, які не завдають шкоди
навколишньому середовищу технології. На молочну продуктивність корів впливає ряд факторів, з яких найбільш важливі годівля, утримання, догляд за тваринами, вік, фізіологічний стан, способи доїння, перед доїльний та заключний масаж, утримання вимені у чистоті та індивідуальні особливості кожної корови. В ПСП «Новоселиця» придатність корів-первісток для ремонту стада визначають на підставі даних про величину молочної продуктивності, екстер'єр та конституцію, живу масу, розвиток молочної залози та швидкість молоковіддачі. При складанні раціонів для корів-первісток, крім авансування на роздій, враховують необхідність дачі корму для росту та розвитку молодих тварин. In order to increase the competitiveness of products, it is necessary to transfer
dairy farming and fodder production to new not only resource-saving technologies, but
also environmentally friendly technologies that do not harm the environment. The milk
productivity of cows is influenced by a number of factors, the most important of which are feeding, maintenance, animal care, age, physiological condition, milking methods, pre-milking and final massage, keeping the udder clean and the individual
characteristics of each cow. In PSP "Novoselitsa", the suitability of first-born cows for herd repair is determined on the basis of data on the amount of milk productivity, exterior and constitution, live weight, udder development and milk yield rate. When preparing rations for first-born cows, in addition to an advance for parting, the need to give feed for the growth of young animals is taken into account. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16160 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|