DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16162

Название: Вплив рійливості на господарсько-корисні ознаки бджолиних сімей в умовах Полісся
Другие названия: The impact of swarming on the economically beneficial characteristics of bee colonies in the conditions of the Polissia region
Авторы: Кухта, І. В.
Kukhta, I.
Ключевые слова: бджільництво
beekeeping
бджола медоносна
honeybee
роїнння
swarming
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Кухта І. В. Вплив рійливості на господарсько-корисні ознаки бджолиних сімей в умовах Полісся : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Лісогурська Д. В. – Житомир, 2024. – 37 с.
Аннотация: У результаті проведених досліджень встановлено, що прояв ройового інстинкту у медоносних бджіл знижує продуктивність сімей, підвищує затрати праці бджоляра і собівартість продукції. Тому з метою забезпечення високої продуктивності та рентабельності виробництва на пасіці потрібно попереджувати роїння бджолосімей, для чого контролювати такі показники як вік матки, силу сім'ї та наявність вільних стільників.
The results of conducted research have revealed that the manifestation of swarming instinct in honeybee colonies reduces productivity, increases beekeeper labor costs, and raises the cost of production. Therefore, to ensure high productivity and profitability in apiaries, it is advisable to take measures to prevent swarming instinct in bee colonies by controlling indicators such as queen age, colony strength, and the availability of empty combs.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16162
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Kukhta_IV_KR_204_2024.pdf789,64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет