|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16163
|
Название: | Технологічні аспекти годівлі дійних корів в умовах ПП «Слободище» Бердичівського району Житомирської області |
Другие названия: | Technological aspects of feeding dairy cows in the conditions of "Slobodishche" PE of Berdychiv district, Zhytomyr region |
Авторы: | Царук, Д. О. Tsaruk, D. |
Ключевые слова: | лактаційний період lactation period раціон diet утримання maintenance годівля корів cow feeding показники крові blood parameters |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Царук Д. О. Технологічні аспекти годівлі дійних корів в умовах ПП «Слободище» Бердичівського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2024. – 29 с. |
Аннотация: | В роботі представлені технологічні аспекти годівлі корів в умовах приватного
підприємства. Аналіз галузі скотарства показав, що вона поступово збільшується. На кінець 2023 року у підприємстві налічувалось 700 голів, з них дійних корів – 335 голів. Середньорічний надій на корову становить близько 6000 кг, із вмістом жиру – 3,8%. Середньодобові прирости ремонтного молодняку – 640, а молодняку на відгодівлі – 800
грамів. При аналізі господарських раціонів годівлі, слід відмітити, що вони відповідали загально прийнятій структурі та забезпечували потребу корів у майже всіх показниках за виключенням обмінної енергії, фосфору.
Годівля корів відбувається з кормових столів двічі на добу. Утримання у зимовий період – прив’язне, а в літній – безприв’язне у загонах та на пасовищі. Під час дослідження у корів показників крові, було встановлено,
що відмічається незначний дефіцит фосфору. The work presents the technological
aspects of feeding cows in the conditions of a private enterprise. An analysis of the
livestock industry showed that it is gradually increasing. By the end of 2023, the
company had 700 cows, of which 335 were dairy cows. The average annual yield per cow is about 6,000 kg, with a fat content of 3.8%. The average daily growth rate of repair young animals is 640, and that of young animals for fattening is 800 grams. When analyzing the economic feed rations, it should be noted that they corresponded to the generally accepted structure and provided the needs of cows in almost all indicators, with the exception of exchangeable energy and phosphorus. Cows are fed from feed tables twice a day. Keeping in the winter period is
tethered, and in the summer – untethered in paddocks and on pasture. During the study of blood indicators in cows, it was established that a slight deficiency of phosphorus is noted. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16163 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|