DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16192

Название: Збереженість коренеплодів пастернаку посівного залежно від елементів технології вирощування в умовах «Печанівське» СТОВ Житомирського району Житомирської області
Другие названия: Preservation of parsnip root crops depending on the elements of growing technology in the conditions of the "Pechanivske" Agricultural Production Complex of the Zhytomyr District of the Zhytomyr Region
Авторы: Мирний, М. В.
Myrny, М.
Ключевые слова: пастернак
parsnip
урожайність
yield
стандартні коренеплоди
standard root crops
загальні цукри
total sugars
вітамінів
vitamins
строки посіву
sowing dates
густота
density
схема сівби
sowing scheme
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Мирний М. В. Збереженість коренеплодів пастернаку посівного залежно від елементів технології вирощування в умовах «Печанівське» СТОВ Житомирського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій у рослинництві; наук. кер. Деребон І. Ю. – Житомир, 2024. – 41 с.
Аннотация: Впродовж 2023-2024 років проводили дослідження відповідно до затвердженого плану. До плану входили аспекти виявлення впливу строків і схем посіву пастернаку на врожайність та вихід стандартних коренеплодів при їх зберіганні. У першому розділі дипломної наведено огляд літературних джерел стосовно визначеної теми та проведено їх аналіз стосовно сучасного стану. У другому розділі розглядаються методичні питання стосовно закладання дослідів з вирощування та зберігання коренеплодів пастернаку. У цьому розділі надано аналіз агрокліматичних умов проведення дослідів. У третьому розділі подано вплив погодних умов на ріст і розвиток рослин пастернаку. Розглядаються особливості впливу строків і схем сівби на урожай і якість коренеплодів та визначені особливості лежкості відповідно варіантів досліду. Визначено економічну та енергетичну ефективність дослідів.
During 2023-2024, research was conducted in accordance with the approved plan. The plan included aspects of identifying the impact of parsnip sowing dates and schemes on the yield and yield of standard root crops during their storage. The first section of the thesis provides a review of literary sources on the specific topic and their analysis in relation to the current state. The second section considers methodological issues regarding the establishment of experiments on the cultivation and storage of parsnip roots. This section provides an analysis of the agroclimatic conditions for conducting experiments. The third section presents the influence of weather conditions on the growth and development of parsnip plants. The peculiarities of the influence of sowing dates and schemes on the yield and quality of root crops are considered and the peculiarities of keeping quality are determined according to the experimental variants. The economic and energy efficiency of the experiments is determined.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16192
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Myrnyj_MV_KR_201_2024.pdf694,84 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет