DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16194

Название: Формування врожайності насіння нуту звичайного залежно від елементів технології вирощування в умовах ТОВ «Олімп Агро» Житомирського району Житомирської області
Другие названия: Formation of the yield of common chickpea seeds depending on the elements of growing technology in the conditions of LLC "Olymp Agro" of the Zhytomyr district of the Zhytomyr region
Авторы: Сторожук, М. В.
Storozhuk, M.
Ключевые слова: сорти нуту звичайного
common chickpea varieties
бактеріальні препарати
bacterial preparations
площа листкової поверхні
leaf surface area
фотосинтетичний потенціал
photosynthetic potential
чиста продуктивність фотосинтезу
net photosynthetic productivity
врожайність
yield
економічна ефективність
economic efficiency
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Сторожук М. В. Формування врожайності насіння нуту звичайного залежно від елементів технології вирощування в умовах ТОВ «Олімп Агро» Житомирського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій у рослинництві; наук. кер. Стоцька С. В. – Житомир, 2024. – 33 с.
Аннотация: У кваліфікаційній роботі представлені наукові дослідження з вивчення впливу елементів технології вирощування нуту звичайного в умовах ТОВ «Олімп Агро» Житомирського району Житомирської області на формування насіннєвої продуктивності. Нами досліджено вплив сортових особливостей та бактеріальних препаратів на ріст і розвиток рослин нуту звичайного, на формування фотосинтетичної активності та врожайності культури. У середньому за роки досліджень (2023–2024 рр.) встановлено, що найбільш високорослими були рослини в сорту Кіра при застосуванні бактеріального препарату Бінітро Нут. Показники висоти рослин на цьому варіанті становили: 37,4 – бутонізація, 59,5 – цвітіння, 55,8 см – повна стиглість. Найбільші показники фотосинтетичної активності: площа асиміляційної поверхні (39,7 тис.м2 /га), фотосинтетичний потенціал (1,014 млн. м2 /га.) і чиста продуктивність фотосинтезу (4,54 г/м2 за добу) відмічена на варіанті в сорту Кіра де проводили інокуляцію насіння бактеріальним препаратом Бінітро Нут. Нами встановлено, що високу врожайність нуту звичайного 3,12 т/га забезпечив варіант з сортом Кіра при інокуляції насіння бактеріальним препаратом Бінітро Нут. 3 Розрахунок економічної ефективності показав, що економічно заощадливим є варіант з сортом Кіра при застосуванні препарату Бінітро Нут, де рівень рентабельності становив 161 %.
The qualification paper presents scientific research on the influence of elements of chickpea cultivation technology in the conditions of LLC "Olymp Agro" of the Zhytomyr district of the Zhytomyr region on the formation of seed productivity. We investigated the influence of varietal characteristics and bacterial preparations on the growth and development of common chickpea plants, on the formation of photosynthetic activity and crop yield. On average, during the years of research (2023–2024), it was established that the plants of the Kira variety were the tallest when the bacterial preparation Binitro Nut was used. Plant height indicators in this version were: 37.4 - budding, 59.5 - flowering, 55.8 cm - full maturity. The highest indicators of photosynthetic activity: the assimilation surface area (39.7 thousand m2/ha), photosynthetic potential (1.014 million m2/ha.) and net photosynthetic productivity (4.54 g/m2 per day) were noted on the variant in the Kira variety where seeds were inoculated with the bacterial preparation Binitro Nut. 4 We have established that a high yield of ordinary chickpeas of 3.12 t/ha was provided by the variant with the Kira variety when the seeds were inoculated with the bacterial preparation Binitro Nut. The calculation of economic efficiency showed that the option with the Kira variety is economically economical when using the Binitro Nut preparation, where the level of profitability was 161%.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16194
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Storozhuk_M.V._KR_201_2024.pdf676,42 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет