DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16271

Название: Удосконалення умов годівлі корів в умовах ФГ «Кавецького» Житомирської області
Другие названия: Improving the conditions of feeding cows in the conditions of the Kavetskyi Farm in the Zhytomyr region
Авторы: Колесник, О. Ю.
Kolesnyk, O.
Ключевые слова: дійні корови
dairy cows
годівля
feeding
утримання
maintenance
молочна продуктивність
milk productivity
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Колесник О. Ю. Удосконалення умов годівлі корів в умовах ФГ «Кавецького» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Борщенко В. В. – Житомир, 2024. – 36 с.
Аннотация: Дослідження було спрямоване на оцінку впливу різних раціонів на молочну продуктивність корів. Для цього було проведено комплексний аналіз умов годівлі та якості молока. Включення дерті вики до раціону молочних корів призвело до статистично значимого підвищення молочної продуктивності, що проявилося у збільшенні вмісту жиру на 0,2% та білка на 0,1%. Отримані результати свідчать про доцільність використання дерті вики для покращення якісного та кількісного складу молока. З метою підвищення молочної продуктивності та якості молока рекомендується вводити в сівозміну господарств кукурудзу та вико-мішанку (вика + овес + ячмінь). Це забезпечить тварин повноцінними кормами протягом усього вегетаційного періоду та сприятиме покращенню якісних показників молока.
The study was aimed at assessing the impact of different diets on the milk productivity of cows. For this purpose, a comprehensive analysis of feeding conditions and milk quality was conducted. The inclusion of vetch in the diet of dairy cows led to a statistically significant increase in milk productivity, which was manifested in an increase in fat content by 0.2% and protein by 0.1%. The results obtained indicate the feasibility of using vetch to improve the qualitative and quantitative composition of milk. In order to increase milk productivity and milk quality, it is recommended to introduce corn and vetch-mixture (vetch + oats + barley) into the crop rotation of farms. This will provide animals with complete feed throughout the growing season and will contribute to improving the quality of milk.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16271
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Kolesnyk_OIu_KR_204_2024.pdf882,76 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет