Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16496
|
Название: | Моделювання впливу травмування бульб в технологіях збирання та зберігання картоплі |
Другие названия: | Modeling the impact of tuber injury in potato harvesting and storage technologies |
Авторы: | Цимбалюк, В. В. Tsymbalyuk, V. |
Ключевые слова: | картопля potatoes структура врожаю crop structure урожайність yield травмування injury збирання harvesting зберігання storage умови зберігання storage conditions сховище storage |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Цимбалюк В. В. Моделювання впливу травмування бульб в технологіях збирання та зберігання картоплі : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. агроінженерії та технічного сервісу ; наук. кер. Міненко С. В. – Житомир, 2024. – 49 с. |
Аннотация: | У цій роботі розглядається вплив травмування бульб на їхнє подальше зберігання та реалізацію. Досліджується, як травмування картоплі різними сепараційними агрегатами картоплезбиральних комбайнів може призвести до загнивання. У статті описуються наслідки травм, завданих сепараторами, а також процеси зберігання і самозаживлення ушкоджень.
Для досягнення високого врожаю картоплі важливо зменшити травмування бульб та дотримуватися певних умов зберігання. Після післязбиральної обробки бульби потрапляють у сховище, де протягом певного часу вони можуть зажити. Тривалість цього періоду варіюється в залежності від сорту картоплі та умов зберігання, і може становити від 2-3 тижнів до 3-4 місяців. This work examines the impact of tuber injury on their further storage and sale. It is studied how injury to potatoes by various separation units of potato harvesters can lead to rotting. The article describes the consequences of injuries caused by separators, as well as the processes of storage and self-healing of injuries.
To achieve a high potato yield, it is important to reduce tuber injury and adhere to certain storage conditions. After post-harvest processing, the tubers are placed in storage, where they can heal for a certain period of time.
The duration of this period varies depending on the potato variety and storage conditions, and can range from 2-3 weeks to 3-4 months. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16496 |
Располагается в коллекциях: | 208 – Агроінженерія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|