Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16501
|
Название: | Технологічні аспекти застосування дозрівачів при виробництві рибних пресервів в умовах рибопереробного підприємства |
Другие названия: | Technological aspects of the use of ripeners in the production of fish preserves in a fish processing enterprise |
Авторы: | Педик, Ф. М. Pedyk, F. |
Ключевые слова: | пресерви preserves функціонально-технологічні добавки functional and technological additives дозрівачі ripeners зберігання storage якість quality |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Педик Ф. М. Технологічні аспекти застосування дозрівачів при виробництві рибних пресервів в умовах рибопереробного підприємства : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Вербельчук С. П. – Житомир, 2024. – 33 с. |
Аннотация: | В роботі розглядається проблема використання добавок, що прискорюють процес дозрівання в технології консервування. Наведено дані щодо використання функціонально-технологічних добавок (ФТА) у виробництві солоних напівфабрикатів. Результати проведених досліджень показали, що використання функціонально-технологічних добавок (прискорювачів дозрівання) у виробництві солоних рибних напівфабрикатів дозволяє отримати продукт з органолептичними, структурно-механічними властивостями, що перевершують показники напівфабрикатів, виготовлених простим посолом. The paper deals with the problem of using additives that accelerate the ripening process in canning technology. The data on the use of functional and technological additives (FTA) in the production of salted semi-finished products are presented. The results of the conducted research have shown that the use of functional and technological additives (maturation accelerators) in the production of salted fish semi-finished products allows to obtain a product with organoleptic, structural and mechanical properties that exceed the indicators of semi-finished products made by simple salting. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16501 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|