DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16733

Название: Технологія виробництва кисломолочних продуктів з подовженим терміном зберігання в умовах АТ «Житомирський маслозавод»
Другие названия: Technology of production of fermented milk products with extended shelf life in the conditions of JSC "Zhytomyr Creamery"
Авторы: Данилко, І. О.
Danylko, I.
Ключевые слова: молочна сировина
milk
кисломолочні продукти
fermented milk products
технологія виробництва
production technology
олігофруктоза
oligofructose
бджолина обніжка
bee pollen
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Данилко І. О. Технологія виробництва кисломолочних продуктів з подовженим терміном зберігання в умовах АТ «Житомирський маслозавод» : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Ковальчук Т. І. – Житомир, 2024. – 39 с.
Аннотация: У кваліфікаційній роботі представлені результати проведення аналізу роботи АТ «Житомирський маслозавод» та його виробничої ефективності. Оцінено вимоги до якості та безпеки молочної сировини, що застосовуються на даному підприємстві. Теоретично обгрунтовано доцільність використання бджолиної обніжки та олігофруктози в кисломолочних продуктах. Вивчено безпекові показники бджолиної обніжки і олігофруктози та їх вплив на розвиток мікрофлори заквасок та якості готового йогурту. Визначено оптимальні дозування, спосіб і технологічний етап додавання бджолиної обніжки та олігофруктози під час виробництва та встановлено термін зберігання кінцевого продукту. Здійснено аналіз якості йогурту з подовженим терміном зберігання, а також визначено його харчову та біологічну цінність.
The qualification work presents the results of the analysis of the work of JSC "Zhytomyr Creamery" and its production efficiency. The requirements for the quality and safety of dairy raw materials used at this enterprise are assessed. The feasibility of using bee pollen and oligofructose in fermented milk products is theoretically substantiated. The safety indicators of bee pollen and oligofructose and their influence on the development of the microflora of starter cultures and the quality of finished yogurt are studied. The optimal dosages, method and technological stage of adding bee pollen and oligofructose during production were determined and the shelf life of the final product was established. The quality of yogurt with an extended shelf life was analyzed, and its nutritional and biological value was determined.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16733
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Danylko_IO_KR_204_2024.pdf743,4 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет