|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16827
|
Название: | Технологічні аспекти годівлі дійних корів в умовах ДП ДГ «Рихальське» Звягельського району Житомирської області |
Другие названия: | Technological aspects of feeding dairy cows in the conditions of the SE "Rikhalske" DG Zvyagel district, Zhytomyr region |
Авторы: | Супрунчук, О. В. Suprunchuk, O. |
Ключевые слова: | роздій separation розпал initiation спад лактації decline of lactation технологічні процеси technological processes потреба в кормах need for fodder |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Супрунчук О. В. Технологічні аспекти годівлі дійних корів в умовах ДП ДГ «Рихальське» Звягельського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2024. – 31 с. |
Аннотация: | В кваліфікаційній роботі наведені технологічні аспекти годівлі корів в
умовах дослідного господарства. Виробничий напрямок господарства – вирощування зернових культур і племінне тваринництво. Його загальна площа 2678 га, в тому числі 1128 на ріллі. В господарстві утримується 987 голів ВРХ, в т.ч. 378 дійних корів. Структура раціонів для корів була наступною: 1) роздій – об’ємисті 60, концентрати 40 2) розпал об’ємисті 70, концентрати 30 3) спад лактації об’ємисті 85, концентрати – 15%. Добова даванка корму становила: у період роздою – 32,55 кг, розпалу – 28,31 кг, спаду – 58,97 кг. Раціони в основному відповідали потребам тварин. У надлишку були наступні компоненти: сирий, перетравний протеїн, кальцій, залізо, вітаміни Д та Е. Дефіцит цукру, марганцю. Виробничі процеси на фермі складаються з окремих технологічних операцій, які здійснюються в певній послідовності. In the qualification work, the technological aspects of feeding cows in the conditions of an experimental farm are given. The production direction of the farm is the cultivation of grain crops and breeding livestock. Its total land is 2,678
hectares, including 1,128 hectares. The farm keeps 987 heads of cattle, including
378 dairy cows. The s : 1) - 60 , 40 2) 70, concentrates 30%; 3) decline in lactation - volume 85%, concentrates - 15%. The daily allowance of fodder was: in the period of distribution - 32.55 kg, in the heat - 28.31 kg, in the decline - 58.97 kg. The rations mainly corresponded to the needs of the animals. The surplus contained the following components: crude, digestible protein, calcium, iron, vitamins D and E. Deficiency of sugar, manganese. Production processes on the farm consist of separate technological operations that are carried out in a certain
sequence. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16827 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|