DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16827

Название: Технологічні аспекти годівлі дійних корів в умовах ДП ДГ «Рихальське» Звягельського району Житомирської області
Другие названия: Technological aspects of feeding dairy cows in the conditions of the SE "Rikhalske" DG Zvyagel district, Zhytomyr region
Авторы: Супрунчук, О. В.
Suprunchuk, O.
Ключевые слова: роздій
separation
розпал
initiation
спад лактації
decline of lactation
технологічні процеси
technological processes
потреба в кормах
need for fodder
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Супрунчук О. В. Технологічні аспекти годівлі дійних корів в умовах ДП ДГ «Рихальське» Звягельського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва та технологія переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. годівлі, розведення тварин та збереження біорізноманіття ; наук. кер. Мамченко В. Ю. – Житомир, 2024. – 31 с.
Аннотация: В кваліфікаційній роботі наведені технологічні аспекти годівлі корів в умовах дослідного господарства. Виробничий напрямок господарства – вирощування зернових культур і племінне тваринництво. Його загальна площа 2678 га, в тому числі 1128 на ріллі. В господарстві утримується 987 голів ВРХ, в т.ч. 378 дійних корів. Структура раціонів для корів була наступною: 1) роздій – об’ємисті 60, концентрати 40 2) розпал об’ємисті 70, концентрати 30 3) спад лактації об’ємисті 85, концентрати – 15%. Добова даванка корму становила: у період роздою – 32,55 кг, розпалу – 28,31 кг, спаду – 58,97 кг. Раціони в основному відповідали потребам тварин. У надлишку були наступні компоненти: сирий, перетравний протеїн, кальцій, залізо, вітаміни Д та Е. Дефіцит цукру, марганцю. Виробничі процеси на фермі складаються з окремих технологічних операцій, які здійснюються в певній послідовності.
In the qualification work, the technological aspects of feeding cows in the conditions of an experimental farm are given. The production direction of the farm is the cultivation of grain crops and breeding livestock. Its total land is 2,678 hectares, including 1,128 hectares. The farm keeps 987 heads of cattle, including 378 dairy cows. The s : 1) - 60 , 40 2) 70, concentrates 30%; 3) decline in lactation - volume 85%, concentrates - 15%. The daily allowance of fodder was: in the period of distribution - 32.55 kg, in the heat - 28.31 kg, in the decline - 58.97 kg. The rations mainly corresponded to the needs of the animals. The surplus contained the following components: crude, digestible protein, calcium, iron, vitamins D and E. Deficiency of sugar, manganese. Production processes on the farm consist of separate technological operations that are carried out in a certain sequence.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16827
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Suprunchuk_OV_KR_204_2024.pdf818,5 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет