DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
281 – Публічне управління та адміністрування >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16847

Название: Механізми управління безпекою харчових продуктів на регіональному рівні
Другие названия: Mechanisms of food safety management at the regional level
Авторы: Миндрик, М. М.
Myrdryk, M.
Ключевые слова: управління
management
публічне управління
public administration
адміністрування
administration
механізми
mechanisms
безпека
security
продовольча безпека
food security
безпека харчових продуктів
food safety
регіон
region
продовольство
food
Дата публикации: 2024
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Миндрик М. М. Механізми управління безпекою харчових продуктів на регіональному рівні : кваліфікаційна робота : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / Поліський нац. ун-т, каф. економічної теорії, інтелектуальної власності та публічного управління ; наук. кер. Якобчук В. П. – Житомир, 2024. – 51 с.
Аннотация: У кваліфікаційній роботі досліджуються механізми управління безпекою харчових продуктів у межах регіональну, з врахуванням сучасних викликів в сфері продовольчої безпеки, здоров'я населення та екологічних умов. Основна увага приділяється системам моніторингу, регуляторним підходам, стандартизації та взаємодії між місцевими органами влади, підприємствами харчової промисловості, споживачами та контролюючими органами. В дослідженні проаналізовано законодавчі і нормативні документи, які визначають вимоги до безпеки харчових продуктів на регіональному рівні, зроблено оцінку інфраструктури контролю, умов функціонування регіональних лабораторій, систем сертифікації та інспекції харчових продуктів. Зроблено акцент на інструментах раннього попередження про небезпеку харчових продуктів та методах оцінки ризиків для здоров'я людей, напрямах інтеграції до міжнародних стандартів. Визначено роль інформаційних кампаній для населення та навчання персоналу харчової галузі, щодо сучасних вимог і технологій забезпечення безпеки. Визначено, що створення ефективних механізмів управління безпекою продуктів харчування сприятиме покращенню іміджу регіону, підвищенню конкурентоспроможності місцевої харчової продукції та гармонізації з європейськими стандартами.
The qualification work examines the mechanisms of food safety management within the regional level, taking into account current challenges in the field of food security, public health and environmental conditions. The main focus is on monitoring systems, regulatory approaches, standardisation and interaction between local authorities, food industry enterprises, consumers and regulatory authorities. The study analyses the legislative and regulatory documents that define the requirements for food safety at the regional level, assesses the control infrastructure, the conditions of operation of regional laboratories, and food certification and inspection systems. Emphasis is placed on early warning tools for food hazards and methods for assessing risks to human health, as well as on areas of integration with international standards. The role of information campaigns for the public and training of food industry personnel on modern safety requirements and technologies is determined. It is determined that the creation of effective mechanisms for managing food safety will help to improve the image of the region, increase the competitiveness of local food products and harmonise with European standards.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/16847
Располагается в коллекциях:281 – Публічне управління та адміністрування

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Myndryk_MM_KR_281_2024.pdf1,7 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет