|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17255
|
Название: | Особливості вирощування картоплі за сумісного використання систем удобрення та біологічних препаратів в умовах ПСП «Батьківщина» Житомирського району Житомирської області |
Другие названия: | Peculiarities of growing potatoes with the combined use of fertilizer systems and biological preparations in the conditions of the «Batkivshchyna» PSP of the Zhytomyr District of the Zhytomyr Region |
Авторы: | Оніжук, О. А. Onizhuk, O. |
Ключевые слова: | картопля potatoes біологічні препарати biological preparations урожайність productivity система удобрення fertilization system позакореневе підживлення foliar fertilization |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Оніжук О. А. Особливості вирощування картоплі за сумісного використання систем удобрення та біологічних препаратів в умовах ПСП «Батьківщина» Житомирського району Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. ґрунтознавства та землеробства; наук. кер. Журавель С. В. – Житомир, 2024. – 43 с. |
Аннотация: | Однією з провідних галузей агропромислового комплексу України є галузь картоплярства. Використання картоплі є досить широким: це і їжа для людей, корм для сільськогосподарських тварин, сировина для промисловості. Картоплю ще називають другим хлібом, адже вона за своїм складом містить дуже велику кількість мікро- та макроелементів, які є необхідними для життєдіяльності людини, зокрема, білок, який за своїми якостями не поступається білку яловичини, яєць, молока. Споживання картоплі обумовлюється не тільки смаковими якостями, а й традиціями, зокрема в Україні з неї готують понад 500 різних страв.
Картопля є однією із основних сільськогосподарських культур, яка для людей є їжею, для сільськогосподарських тварин кормом і сировиною для промисловості [1, 12]. Використання картоплі є досить широким, адже її одночасно відносять до кормових, технічних та овочевих культур. Картоплю вирощують у більше ніж 160 країнах на різних континентах. Проте Китай є найбільшим виробником картоплі в світі з загальним обсягом 99,1 млн. т, що еквівалентно 21%. One of the leading branches of the agro-industrial complex of Ukraine is the branch of potato growing. The use of potatoes is quite broad: it is food for people, fodder for farm animals, and raw material for industry. The potato is also called the second bread, because its composition contains a very large number of micro- and macroelements that are necessary for human life, in particular, protein, which in terms of its qualities is not inferior to the protein of beef, eggs, and milk. The consumption of potatoes is determined not only by taste, but also by traditions, in particular, in Ukraine, more than 500 different dishes are prepared from it.
Potatoes are one of the main agricultural crops, which are food for people, fodder for farm animals, and raw materials for industry [1, 12]. The use of potatoes is quite broad, because they are simultaneously classified as fodder, technical and vegetable crops. Potatoes are grown in more than 160 countries on different continents. However, China is the largest producer of potatoes in the world with a total volume of 99.1 million. t, which is equivalent to 21%. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17255 |
Располагается в коллекциях: | 201 – Агрономія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|