DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17443

Название: Сучасні технологічні аспекти виробництва м’яких сирів та оцінка їх якості на підприємстві ФОП «Тарасюк О.М.» Хмельницької області
Другие названия: Modern technological aspects of soft cheese production and assessment of their quality at the enterprise of the individual entrepreneur “Tarasyuk O. M.” in Khmelnytsky region
Авторы: Юнкевич, І. І.
Yunkevych, I.
Ключевые слова: адигейський сир
adyghe cheese
технологія виробництва
production technology
рецептура
recipe
пряно-смакові добавки
spice and flavor additives
органолептика
organoleptics
якість продукції
product quality
Дата публикации: 2025
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Юнкевич І. І. Сучасні технологічні аспекти виробництва м’яких сирів та оцінка їх якості на підприємстві ФОП «Тарасюк О.М.» Хмельницької області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Вербельчук Т. В. – Житомир, 2025. – 38 с.
Аннотация: У роботі розглядається процес розробки та впровадження вдосконаленої технології виробництва сиру адигейського під торговою маркою «PeSash» на базі приватного підприємства ФОП «Тарасюк О.М.», розташованого на Хмельниччині. Основна увага приділяється створенню нової рецептури з пряно-смаковими добавками, яка не вимагає значних змін у вже налагодженому виробничому процесі. В ході дослідження було виготовлено та проведено порівняльний аналіз зразків сиру, вироблених як за традиційною, так і за новою рецептурою. Результати показали, що запропоновані інновації позитивно впливають на органолептичні характеристики кінцевого продукту, значно покращуючи його смакові та ароматичні якості. Це відкриває нові можливості для розширення асортименту продукції та підвищення її конкурентоспроможності на ринку.
The paper examines the process of development and implementation of an improved technology for the production of Adyghe cheese under the PeSash trademark on the basis of a private enterprise, Tarasyuk O.M., located in Khmelnytskyi region. The focus is on creating a new recipe with spicy flavor additives that does not require significant changes in the already established production process. In the course of the study, samples of cheese produced according to both the traditional and the new recipe were produced and compared. The results showed that the proposed innovations have a positive effect on the organoleptic characteristics of the final product, significantly improving its taste and aroma. This opens up new opportunities to expand the product range and increase its competitiveness in the market.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17443
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Yunkevych_IІ_KR_204_2025.pdf953,75 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет