Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17466
|
Название: | Якість та безпечність меду, виробленого в умовах Житомирського Полісся, залежно від терміну зберігання |
Другие названия: | Quality and safety of honey produced in the conditions of Zhytomyr Polissya, depending on the storage period |
Авторы: | Дорошенко, В. В. Doroshenko, V. |
Ключевые слова: | мед honey бджолина сім’я bee colony зберігання storage діастазна активність diastase activity |
Дата публикации: | 2025 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Дорошенко В. В. Якість та безпечність меду, виробленого в умовах Житомирського Полісся, залежно від терміну зберігання : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Лісогурська Д. В. – Житомир, 2025. – 29 с. |
Аннотация: | У роботі досліджено технологію утримання бджолиних сімей на виробничій пасіці та якісні показники меду залежно від терміну його зберігання. Встановлено, що мед зберігає органолептичні властивості, але діастазна активність і бактерицидність знижуються. Обґрунтовано економічну доцільність реалізації меду впродовж перших 3 місяців після відкачування для максимізації прибутку та збереження якості. The study examines the technology of bee colony management at a production apiary in the village of Fylynci and the quality indicators of honey depending on the storage duration. It was found that honey retains its organoleptic properties, but diastase activity and bactericidal properties decrease over time. The economic feasibility of selling honey within the first 3 months after extraction to maximize profit and preserve quality is substantiated. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17466 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|