DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17466

Название: Якість та безпечність меду, виробленого в умовах Житомирського Полісся, залежно від терміну зберігання
Другие названия: Quality and safety of honey produced in the conditions of Zhytomyr Polissya, depending on the storage period
Авторы: Дорошенко, В. В.
Doroshenko, V.
Ключевые слова: мед
honey
бджолина сім’я
bee colony
зберігання
storage
діастазна активність
diastase activity
Дата публикации: 2025
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Дорошенко В. В. Якість та безпечність меду, виробленого в умовах Житомирського Полісся, залежно від терміну зберігання : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Лісогурська Д. В. – Житомир, 2025. – 29 с.
Аннотация: У роботі досліджено технологію утримання бджолиних сімей на виробничій пасіці та якісні показники меду залежно від терміну його зберігання. Встановлено, що мед зберігає органолептичні властивості, але діастазна активність і бактерицидність знижуються. Обґрунтовано економічну доцільність реалізації меду впродовж перших 3 місяців після відкачування для максимізації прибутку та збереження якості.
The study examines the technology of bee colony management at a production apiary in the village of Fylynci and the quality indicators of honey depending on the storage duration. It was found that honey retains its organoleptic properties, but diastase activity and bactericidal properties decrease over time. The economic feasibility of selling honey within the first 3 months after extraction to maximize profit and preserve quality is substantiated.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17466
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Doroshenko_VV_KR_204_2025.pdf801,92 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет