|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17574
|
| Название: | Удосконалення конструкції тістомісильної машини |
| Другие названия: | Improving the design of a dough mixer |
| Авторы: | Данилко, Д. Ю. Danilko, D. |
| Ключевые слова: | в’язкість viscosity пружність elasticity потужність power потоковий процес flow process |
| Дата публикации: | 2025 |
| Издатель: | Поліський національний університет |
| Библиографическое описание: | Данилко Д. Ю. Удосконалення конструкції тістомісильної машини : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. агроінженерії та технічного сервісу ; наук. кер. Медведський О. В. – Житомир, 2025. – 34 с. |
| Аннотация: | Кваліфікаційна робота виконана в напрямку вирішення проблеми підвищення ефективності приготування тіста у хлібопекарському виробництві.
З цією метою проаналізовано технологічні схеми та технологічне обладнання, встановлено переваги та недоліки, виділені шляхи покращення технологічного процесу.
Удосконалена конструкція потокової тістомісильної машини яка за рахунок обґрунтування конструкційних параметрів робочих органів забезпечить підвищення якості утворення тіста, виконані розрахунки витрат потужності вказують на енергетичну ефективність у відносних одиницях якості приготованого тіста.
Виконана порівняльна оцінка вказує на економічну доцільність використання удосконаленої машини за рахунок підвищення якості приготування приготованого тіста. The qualification work was carried out in the direction of solving the problem of increasing the efficiency of dough preparation in bakery production. For this purpose, technological schemes and technological equipment were analyzed, advantages and disadvantages were identified, and ways to improve the technological process were identified.
An improved design of a flow dough mixer, which, due to the substantiation of the structural parameters of the working bodies, will ensure an increase in the quality of dough formation, the calculations of power consumption performed indicate energy efficiency in relative units of the quality of the prepared dough.
The performed comparative assessment indicates the economic feasibility of using the improved machine by increasing the quality of the prepared dough. |
| URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17574 |
| Располагается в коллекциях: | 208 – Агроінженерія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|