|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17608
|
| Название: | Удосконалення умов зберігання натурального меду в умовах пасіки виробничого напрямку продуктивності |
| Другие названия: | Improvement of Natural Honey Storage Conditions at a Production-Oriented Apiary |
| Авторы: | Пліщук, О. М. Plishchuk, O. |
| Ключевые слова: | мед натуральний natural honey зберігання storage якість quality |
| Дата публикации: | 2025 |
| Издатель: | Поліський національний університет |
| Библиографическое описание: | Пліщук О. М. Удосконалення умов зберігання натурального меду в умовах пасіки виробничого напрямку продуктивності: кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Лісогурська Д. В. – Житомир, 2025. – 30 с. |
| Аннотация: | У кваліфікаційній роботі досліджено вплив тривалості зберігання на якість натурального бджолиного меду, отриманого на пасіці виробничого напрямку. Проаналізовано зміну органолептичних, фізико-хімічних та
біологічних показників у меду одразу після відкачування, через 6 та 12 місяців
зберігання. Встановлено, що зі збільшенням терміну зберігання знижується діастазна активність, зростає кислотність і частка зразків з ознаками бродіння. Обґрунтовано оптимальні строки реалізації меду. The qualification thesis investigates the impact of storage duration on the quality of natural bee honey obtained from a production-oriented apiary. Changes in organoleptic, physicochemical, and biological parameters were analyzed in honey samples immediately after extraction, and after 6 and 12 months of storage. It was found that with longer storage, diastase activity decreases, acidity increases, and the proportion of samples showing signs of fermentation rises. Optimal storage periods for honey sales were substantiated. |
| URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17608 |
| Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|