DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17635

Название: Аналіз технології годівлі свиноматок в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області
Другие названия: Analysis of Sow Feeding Technology in the Conditions of "Hubert" Farm, Zhytomyr Region
Авторы: Зданівська, І. В.
Zdanivska, I.
Ключевые слова: корми
feed
раціони
rations
свині
pigs
Дата публикации: 2025
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Зданівська І. В. Аналіз технології годівлі свиноматок в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області: кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Савчук І. М. – Житомир, 2025. – 32 с.
Аннотация: Здійснивши комплексний аналіз наявної кормової бази та поточних раціонів годівлі свиноматок у фермерському господарстві «Губерт», було встановлено значну диспропорційність між фактичним рівнем поживного забезпечення та фізіологічними потребами тварин. Окрім того, виявлено неефективне використання наявних кормів, що призводить до зростання собівартості кінцевої продукції. З метою оптимізації системи годівлі, нами було розроблено нові раціони для свиноматок, адаптовані до специфіки кормових ресурсів господарства. Для верифікації ефективності запропонованих раціонів було проведено господарський дослід. Отримані експериментальні дані свідчать про те, що збалансування раціонів свиней відповідно до деталізованих фізіологічних норм живлення сприяє підвищенню продуктивних показників тварин.
Having conducted a comprehensive analysis of the available feed base and current sow feeding rations at "Hubert" farm, a significant disproportion was found between the actual level of nutritional provision and the physiological needs of the animals. In addition, inefficient use of available feed was identified, leading to an increase in the cost of the final product. With the aim of optimizing the feeding system, we developed new rations for sows, adapted to the specifics of the farm's feed resources. To verify the effectiveness of the proposed rations, a farm experiment was conducted. The obtained experimental data indicate that balancing pig rations in accordance with detailed physiological nutritional norms contributes to an increase in the productive performance of the animals.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17635
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Zdanivska_IV_KR_204_2025.pdf741,03 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет