|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17635
|
| Название: | Аналіз технології годівлі свиноматок в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області |
| Другие названия: | Analysis of Sow Feeding Technology in the Conditions of "Hubert" Farm, Zhytomyr Region |
| Авторы: | Зданівська, І. В. Zdanivska, I. |
| Ключевые слова: | корми feed раціони rations свині pigs |
| Дата публикации: | 2025 |
| Издатель: | Поліський національний університет |
| Библиографическое описание: | Зданівська І. В. Аналіз технології годівлі свиноматок в умовах ФГ «Губерт» Житомирської області: кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Савчук І. М. – Житомир, 2025. – 32 с. |
| Аннотация: | Здійснивши комплексний аналіз наявної кормової бази та поточних раціонів годівлі свиноматок у фермерському господарстві «Губерт», було встановлено значну диспропорційність між фактичним рівнем поживного забезпечення та фізіологічними потребами тварин. Окрім того, виявлено
неефективне використання наявних кормів, що призводить до зростання собівартості кінцевої продукції. З метою оптимізації системи годівлі, нами було розроблено нові раціони
для свиноматок, адаптовані до специфіки кормових ресурсів господарства. Для
верифікації ефективності запропонованих раціонів було проведено господарський дослід. Отримані експериментальні дані свідчать про те, що збалансування раціонів свиней відповідно до деталізованих фізіологічних норм живлення сприяє підвищенню продуктивних показників тварин. Having conducted a comprehensive analysis of the available feed base and current sow feeding rations at "Hubert" farm, a significant disproportion was found
between the actual level of nutritional provision and the physiological needs of the
animals. In addition, inefficient use of available feed was identified, leading to an
increase in the cost of the final product.
With the aim of optimizing the feeding system, we developed new rations for sows, adapted to the specifics of the farm's feed resources. To verify the effectiveness
of the proposed rations, a farm experiment was conducted. The obtained experimental
data indicate that balancing pig rations in accordance with detailed physiological
nutritional norms contributes to an increase in the productive performance of the animals. |
| URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17635 |
| Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|