|
Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17641
|
| Название: | Технологія відгодівлі молодняку великої рогатої худоби в умовах ТОВ «ВП Полісся» Житомирської області |
| Другие названия: | Technology of young cattle fattening under the conditions of "VP Polissya" LLC, Zhytomyr Oblast |
| Авторы: | Зайченко, М. В. Zaichenko, M. |
| Ключевые слова: | живлення nutrition енергія energy бички bull calves жива маса live weight |
| Дата публикации: | 2025 |
| Издатель: | Поліський національний університет |
| Библиографическое описание: | Зайченко М. В. Технологія відгодівлі молодняку великої рогатої худоби в умовах ТОВ «ВП Полісся» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2025. – 32 с. |
| Аннотация: | В рамках даного дослідження визначили оптимальне використання обмінної енергії та сухої речовини консервованих кормів у раціонах бичків, які відгодовуються з різною інтенсивністю (помірна, помірно-інтенсивна,
інтенсивна), з метою оптимізації енергоефективності технології.
Дослідження показали, що ефективність засвоєння кормів у бугайців значно зростає (суха речовина на 43-44%, обмінна енергія на 35-36%) при інтенсивній відгодівлі з щоденним приростом ваги від 1 кілограма. Within the framework of this study, the optimal utilization of dry matter and
metabolizable energy of conserved forages in the diets of bull calves fattened with
varying intensity (moderate, moderately intensive, intensive) was determined, with
the aim of optimizing the energy efficiency of the technology.
The studies showed that the feed utilization efficiency in bull calves significantly increases (dry matter by 43-44%, metabolizable energy by 35-36%) with intensive fattening and a daily weight gain of 1 kilogram or more. |
| URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17641 |
| Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|