DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17641

Название: Технологія відгодівлі молодняку великої рогатої худоби в умовах ТОВ «ВП Полісся» Житомирської області
Другие названия: Technology of young cattle fattening under the conditions of "VP Polissya" LLC, Zhytomyr Oblast
Авторы: Зайченко, М. В.
Zaichenko, M.
Ключевые слова: живлення
nutrition
енергія
energy
бички
bull calves
жива маса
live weight
Дата публикации: 2025
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Зайченко М. В. Технологія відгодівлі молодняку великої рогатої худоби в умовах ТОВ «ВП Полісся» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Лавринюк О. О. – Житомир, 2025. – 32 с.
Аннотация: В рамках даного дослідження визначили оптимальне використання обмінної енергії та сухої речовини консервованих кормів у раціонах бичків, які відгодовуються з різною інтенсивністю (помірна, помірно-інтенсивна, інтенсивна), з метою оптимізації енергоефективності технології. Дослідження показали, що ефективність засвоєння кормів у бугайців значно зростає (суха речовина на 43-44%, обмінна енергія на 35-36%) при інтенсивній відгодівлі з щоденним приростом ваги від 1 кілограма.
Within the framework of this study, the optimal utilization of dry matter and metabolizable energy of conserved forages in the diets of bull calves fattened with varying intensity (moderate, moderately intensive, intensive) was determined, with the aim of optimizing the energy efficiency of the technology. The studies showed that the feed utilization efficiency in bull calves significantly increases (dry matter by 43-44%, metabolizable energy by 35-36%) with intensive fattening and a daily weight gain of 1 kilogram or more.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17641
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Zaichenko_MV_KR_204_2025.pdf1,6 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет