DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17657

Название: Кількісна та якісна оцінка кормових раціонів молочних корів у період лактації в умовах ТОВ «АП Полісся» Житомирської області
Другие названия: Quantitative and Qualitative Assessment of Feed Rations for Dairy Cows during Lactation in the Conditions of "AP Polissya" LLC, Zhytomyr Region
Авторы: Бондарчук, В. В.
Bondarchuk, V.
Ключевые слова: дійні корови
dairy cows
годівля
feeding
раціон
ration
Дата публикации: 2025
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Бондарчук В. В. Кількісна та якісна оцінка кормових раціонів молочних корів у період лактації в умовах ТОВ «АП Полісся» Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Лісогурська Д. В. – Житомир, 2025. – 36 с.
Аннотация: Проведено аналіз годівлі молочного стада ТОВ "АП "Полісся" Житомирської області, що виявив дисбаланс поживних речовин у раціонах (дефіцит енергії, крохмалю, цукру, фосфору та надлишок клітковини), який є основним фактором, що стримує продуктивність корів української чорно рябої молочної породи. Щоб тварини повністю розкрили свій генетичний потенціал, потрібно оптимізувати їх раціони, забезпечивши збалансоване живлення, яке відповідає фізіологічним потребам на різних стадіях лактації. Впровадження системи збалансованих раціонів протягом року усуне виявлені дисбаланси, забезпечить повноцінне живлення, створить оптимальні умови для підвищення молочної продуктивності та покращення здоров'я корів. Такий підхід сприятиме стабілізації виробництва та підвищенню економічної ефективності господарства.
An analysis of the feeding of the dairy herd of "AP Polissya" LLC, Zhytomyr Region, was conducted, which revealed an imbalance of nutrients in the rations (deficiency of energy, starch, sugar, phosphorus, and an excess of fiber), which is the main factor limiting the productivity of Ukrainian Black-and-White dairy cows. To realize the genetic potential of the herd, it is proposed to optimize the rations by ensuring their balanced composition in accordance with the physiological needs of animals at different stages of lactation. The introduction of a system of balanced rations throughout the year will eliminate the identified imbalances, ensure complete nutrition, create optimal conditions for increasing milk productivity and improving the health of cows. This approach will contribute to the stabilization of production and increase the economic efficiency of the farm.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17657
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Bondarchuk_VV_KR_204_2025.pdf832,07 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет