DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17660

Название: Оптимізація раціонів для підвищення молочної продуктивності та зниження витрат на корми в умовах ФГ «Шпіня» Миколи Андрійовича Житомирської області
Другие названия: Optimization of rations to increase milk productivity and reduce feed costs in the conditions of the Shpinya Farm of Mykola Andriyovych, Zhytomyr region
Авторы: Степанець, Д. В.
Stepanets, D.
Ключевые слова: годівля
feeding
утримання
maintenance
молоко
milk
раціон
ration
БВМД
BVMD
Дата публикации: 2025
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Степанець Д. В. Оптимізація раціонів для підвищення молочної продуктивності та зниження витрат на корми в умовах ФГ «Шпіня» Миколи Андрійовича Житомирської області : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. біоресурсів, тваринництва та аквакультури ; наук. кер. Борщенко В. В. – Житомир, 2025. – 28 с.
Аннотация: Аналіз звітної діяльності ФГ «Шпіня» Миколи Андрійовича свідчить про те, що кормова база господарства є досить на низькому рівні. Це пов’язано в першу чергу з малою кількістю площ, що не дає можливості забезпечити поголів’я кормами власного виробництва. Утримання корів в умовах господарства – прив’язне. Тварин утримують у двохрядному корівнику. Корми роздають вручну у годівниці. Напування здійснюється через індивідуальні автопоїлки. Годівлі – двічі на добу. Видалення гною здійснюється скребковими транспортерами або вручну. Доїння двічі на добу (8:00 та 17:00) двома операторами за допомогою переносних доїльних апаратів. Аналіз господарських раціонів годівлі свідчить про те, що вони не забезпечують потребу дійного стада у більшості показників поживності у літній та зимовий періоди. З цією метою пропонуємо використання у раціонах годівлі дійного стада БВМД (0,5 кг) за одну годівлю).
Analysis of the reporting activities of the Shpinya Farm of Mykola Andriyovych indicates that the feed base of the farm is at a rather low level. This is primarily due to the small number of areas, which does not allow providing the livestock with feed of its own production. Keeping cows in the conditions of the farm is tethered. Animals are kept in a two-row barn. Feed is distributed manually in the feeder. Drinking is carried out through individual automatic drinkers. Feeding – twice a day. Manure removal is carried out by scraper conveyors or manually. Milking is carried out twice a day (8:00 and 17:00) by two operators using portable milking machines. Analysis of farm feeding rations shows that they do not meet the needs of the dairy herd in most nutritional indicators in the summer and winter periods. For this purpose, we propose the use of BVMD (0.5 kg) per feeding in the feeding rations of the dairy herd.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/17660
Располагается в коллекциях:204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Stepanets_DV_KR_204_2025.pdf802,69 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет