Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
208 – Агроінженерія >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14861
|
Название: | Обґрунтування параметрів та режимів роботи гомогенізатора молока |
Другие названия: | Justification of the parameters and modes of operation of the milk homogenizer |
Авторы: | Іващук, О. В. Ivashchuk, О. |
Ключевые слова: | потік молока milk flow осьовий канал axial channel потік вершків cream flow діаметр кульок ball diameter форма каналу channel shape |
Дата публикации: | 2023 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Іващук О. В. Обґрунтування параметрів та режимів роботи гомогенізатора молока : кваліфікаційна робота : спец. 208 «Агроінженерія» / Поліський нац. ун-т, каф. агроінженерії та технічного сервісу ; наук. кер. Медведський О. В. – Житомир, 2023. – 34 с. |
Аннотация: | Магістерська робота спрямована на вирішення наукового завдання покращення технологічного процесу гомогенізації молока. Виконана оцінка відомих конструкцій серійних гомогенізаторів молока, встановлені їх переваги та недоліки.
Розроблена конструкція струменевого гомогенізатора молока із перехресним потоками молока та вершків у спільному каналі. Отримане аналітичне рівняння визначення впливу інтенсивності потоку молока на розмір здрібнення кульок молочного жиру. Визначено оптимальну форму поздовжнього каналу.
За результатами дослідження отримані рівняння регресії взаємозв’язку кінцевого розміру кульок молочного жиру та конструкційно-технологічних параметрів розробленого гомогенізатора молока. The master's work is aimed at solving the scientific task of improving the technological process of milk homogenization. The known designs of serial milk homogenizers were evaluated, their advantages and disadvantages were established.
The design of a jet milk homogenizer with cross-flows of milk and cream in a common channel has been developed. The obtained analytical equation for determining the effect of the intensity of the milk flow on the size of the crushing of milk fat balls. The optimal shape of the longitudinal channel was determined.
Based on the results of the research, the regression equations of the relationship between the final size of milk fat balls and the structural and technological parameters of the developed milk homogenizer were obtained. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14861 |
Располагается в коллекциях: | 208 – Агроінженерія
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|