DSpace Регистрация
 

Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
201 – Агрономія >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14966

Название: Лежкість та якість капусти білоголової пізньої залежно від елементів технології вирощування
Другие названия: Keeping quality and quality of late white cabbage depending on the elements of cultivation technology
Авторы: Сухоребра, О. А.
Sukhorebra, O.
Ключевые слова: капуста білоголова
late-ripening white cabbage
пізньостигла
quality
якість
keeping quality
лежкість
elements of technology
елементи технології
seedling method
розсадний спосіб
seedling less method
безрозсадний спосіб
variety
урожайність
yield
Дата публикации: 2023
Издатель: Поліський національний університет
Библиографическое описание: Сухоребра О. А.. Лежкість та якість капусти білоголової пізньої залежно від елементів технології вирощування : кваліфікаційна робота : спец. 201 «Агрономія» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій у рослинництві ; наук. кер. І. Ю. Деребон – Житомир. 2023. – 38 с.
Аннотация: Протягом 2022-2023 років були проведені дослідження згідно поставленого завдання. До якого увійшли питання визначення впливу окремих елементів технології вирощування капусти білоголової пізньої на якість та лежкість отриманої продукції, зміни біохімічного складу та вихід товарної продукції після зберігання. Перший розділ складається з опису літературних джерел стосовно вибраної теми та проведено їх аналіз. У другому розділі проведено аналіз ґрунто-кліматичних особливостей місця проведення досліду. Визначено методику, спосіб та умови закладання досліду. Третій розділ включає аналіз впливу застосування елементів технології вирощування на ріст та розвиток рослин. Обчислена врожайність та продуктивність капусти білоголової пізньостиглої, з врахуванням способу вирощування. Проведена оцінка виходу товарної продукції після зберігання та зміни її біохімічного складу. Визначена економічна та енергетична ефективність впровадження елементів технології вирощування капусти білоголової пізньої.
During 2022-2023, research was conducted in accordance with the task. The task included determining the influence of certain elements of the technology of growing late white cabbage on the quality and keeping quality of the products obtained, changes in the biochemical composition and yield of marketable products after storage. The first section consists of a description of literature sources on the chosen topic and their analysis. The second section analyzes the soil and climatic features of the experimental site. The methodology, method, and conditions for setting up the experiment are defined. The third section includes an analysis of the impact of the application of elements of cultivation technology on plant growth and development. The yield and productivity of late-ripening white cabbage were calculated, taking into account the method of cultivation. The yield of marketable products after storage and changes in their biochemical composition were evaluated. The economic and energy efficiency of the introduction of elements of the technology of growing late white cabbage was determined.
URI: http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/14966
Располагается в коллекциях:201 – Агрономія

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Sukhorebra_OA_KR_201_2023.pdf444,44 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
View Statistics

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

ISSN 2414-519X © 2014-2024 Полесский университет