Institutional Repository of Polissia National University >
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти >
204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15963
|
Название: | Оцінка якості продуктів бджільництва, одержаних на Житомирському Поліссі |
Другие названия: | Assessment of the quality of bee products obtained in the Zhytomyr Polissia region |
Авторы: | Вєліна, Л. О. Vielina, L. |
Ключевые слова: | бджільництво beekeeping продукти бджільництва bee products якість quality безпечність safety |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Поліський національний університет |
Библиографическое описание: | Вєліна Л. О. Оцінка якості продуктів бджільництва, одержаних на Житомирському Поліссі : кваліфікаційна робота : спец. 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / Поліський нац. ун-т, каф. технологій виробництва, переробки та якості продукції тваринництва ; наук. кер. Лісогурська О. В. – Житомир, 2024. – 35 с. |
Аннотация: | У результаті проведених досліджень встановлено, що на пасіках, розташованих у зоні радіоактивного забруднення із середньою щільністю забруднення 137Cs 60 кБк/м2, гнізда бджолиних сімей доцільно формувати з 1-2-річних стільників, 3-річні − щороку вибраковувати, що забезпечить одержання екологічно чистих продуктів бджільництва високої якості та підвищення рівня рентабельності. As a result of the conducted research, it has been established that in apiaries located in the zone of radioactive contamination with an average contamination density of 137Cs at 60 kBq/m2, it is advisable to form bee colonies' nests from 1-2-year-old frames. 3-year-old frames should be replaced annually, which will ensure the production of environmentally friendly bee products of high quality and increase profitability. |
URI: | http://ir.polissiauniver.edu.ua/handle/123456789/15963 |
Располагается в коллекциях: | 204 – Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|